Vanliga typer av fraktcontainers

Idag levereras ungefär 14 miljoner containers till hamnar runt om i hela världen med hjälp av ca 5000 lastfartyg. Otaliga ton av varor och produkter transporteras dagligen i dessa behållare. Standardiserade containers har gjort det möjligt för tillverkare att bedriva sin verksamhet längre bort ifrån konsumenterna än vad som förut var möjligt. Innan den standardiserade containern blev norm transporterades varor i lastbilar som lastades av vid hamnen och på ett fartyg. Väl framme vid sin destination skulle varorna sedan lastas av och på en ny lastbil igen. Tack vare containern kan varor och gods idag lastas från fordon till fordon på ett sömlöst och enkelt sätt. Många företag utnyttjar möjligheten att antingen köpa eller hyra containers för att transportera varor över hela världen.

Olika containers används för att transportera olika typer av varor. Nedan beskrivs kort några av de containers som används för att frakta gods:

Container för torrt gods

Standardmåtten för fraktcontainers bestäms av The International Standards Organisations. De vanligaste måtten för en container för havsfrakt är 20 eller 40 fot lång och 8 fot i bredd och höjd men fler storlekar finns att välja mellan. En container för torrt gods används som namnet antyder för att frakta olika typer av torrvaror och gods.

Flat rack container

Sidorna på denna container kan vikas bort för att skapa en typ av ”hylla” för lastgods. Den används för att transportera en mängd olika varor men är främst designad för att tåla tyngre laster.

Öppen container

Den öppna containern har inget ”tak” utan transporteras öppen. Containern används vanligen för att transportera tungt och högt gods som kan lyftas in i containern.

Sågcontainer

Sågcontainern kan användas för att frakta material och används ofta inom bygg och anläggning. Containern kan utrustas med sågar av olika slag och har flera öppningar som gör det enkelt att flytta material genom den. Med dörrar av metall kan containern låsas på ett säkert sätt när den står tom på arbetsplatsen.

Detta är alltså några vanliga typer av containers som kan användas för frakt och förvaring. Är du intresserad av att köpa containers för transport, sjöfrakt, förvaring eller arbete? Hos Kaper hittar du nya och begagnade containers i olika utformningar. Välj bland små förvaringscontainers till stora containers för sjöfrakt.

 

Hela etableringen, halva priset

Vill du spara pengar i nästa byggprojekt? Och nästa efter det? Testa oss.