Kaper har ägande och operativa roller i två bodfabriker i Baltikum. Det är för att kunna styra den kundanpassning vi vill fortsätta att känna stolthet över även när det gäller dessa ”standardprodukter”.
Precis som andra aktörer erbjuder vi olika tillval till bodarna/modulerna. Men vi har också satt vår egen standard – en premiumlinje med avancerade energieffektiviseringar som leder utvecklingen på marknaden.

Vår premiumlinje KAPER StandardPlus uppstod när vår fabrikschef insåg att han skulle kunna öka bodarnas isolering och därmed U-värde väsentligt genom att bl a byta utsidans traditionella träpanel mot en slät panel i målad björkplywood.

Utvecklingsarbetet fortsatte och idag kan köparen välja mellan den traditionella och den släta panelen och få samma marknadsledande U-värde oavsett val. Isoleringsvinsterna har följts upp med att inkludera marknadens bästa treglasfönster, automatisk dörrstängare och en förstklassig värmeväxlare i alla bodtyperna. Allt för att spara energi.

Marknadsledande effektivitet

Resultatet är att StandardPlus har marknadens bästa U-värde och en beräknad årsförbrukning per bod/modul från ca 3000 kWh – att jämföra med motsvarande siffror för befintliga bodar i Sverige, där 80% har en årsförbrukning från ca 6000 – 8000 kWh och uppåt. *).

En av de viktigaste faktorerna för energieffektivitet är att etableringen av bodar utförs professionellt och väl genomtänkt. Men vill man nå ett slutresultat att vara nöjd och stolt över behöver man givetvis börja i själva konstruktionen av modulerna.

Vi lägger ribban

StandardPlus är förresten inte enbart energisparande. Ljudabsorberande takpaneler är exempel på förbättringar i inomhusmiljön, och låsbom för ytterdörren som standard ökar säkerheten. I manskapsbodarna ingår smart varmvattenberedare och fuktavkännande torkskåp i standardutrustningen. Det är inte utan att vi är stolta att sätta vårt namn på varje KAPER StandardPlus-bod som lämnar fabriken.

Med StandardPlus lägger vi en ny ribba för hur energieffektiv en bod i standardsortimentet kan göras. Därtill lägger vi gärna ett utförande enligt vårt nya Xtra Allt-program. Mer här…

*) Branschrapport LÅGAN Energiklassning av byggbodar”, jan. 2019.

Klicka på bilden för förstoring