Hyra eller köpa byggutrustning? Du behöver inte välja.

I stort sett all byggutrustning är dyr att införskaffa, använda och förvara. Framförallt om man väljer att hyra byggutrustning utan att fundera vidare över mer kostnadseffektiva alternativ. Men det finns sätt att komma undan de värsta fällorna.

För det första finns det mycket att vinna på att köpa och investera i utrustning som används ofta och inom många typer av projekt. Byggnadsställningar, betongblandare, belysningslösningar och hissar är exempel på inslag som regelbundet kan komma till nytta och som det därför kan vara värt att faktiskt köpa till byggarbetsplatsen. Dels ur ekonomisk, men även rent praktisk aspekt.

Vill du veta mer? Här nedanför följer ytterligare några tips:

Kombinera köp och hyra

Effektiv byggetablering handlar mycket om att hitta fram till en balanserad kombination mellan hyrd och köpt utrustning. Beroende på projektets karaktär, byggtid och omfattning finns det nämligen mycket att vinna på att mixa köp, köp med återköp eller hyra. Ett effektivt återköpskoncept kan halvera utrustningskostnaderna.

Bryt gamla vanor

Bara för att man alltid gjort på ett visst sätt så innebär inte det att det är den bästa metoden. Tvärtom. Att hyra byggutrustning har länge varit norm i byggbranschen, vilket i sin tur lett till en kultur av onödigt höga kostnader, dolda avgifter och oflexibla avtal. Men sådana villkor behöver man inte nödvändigtvis anpassa sig efter. Numera finns det alternativ, oavsett om man vill köpa begagnad utrustning eller investera i nya produkter.

En genomtänkt och väl förberedd byggetablering ger tillgång till samtlig nödvändig utrustning under precis rätt utsträckning och tid. Du som själv är osäker på hur man bäst räknar ut detta kan kontakta Kaper och få professionell hjälp med att ta fram ett upplägg som passar just ditt nästa byggprojekt. De har också ett stort sortiment för dig som vill köpa byggutrustning till bra pris.

Hela etableringen, halva priset

Vill du spara pengar i nästa byggprojekt? Och nästa efter det? Testa oss.