Hyra eller köpa? – Reaktioner från inköpare och platschefer

Kaper har under hösten besökt byggföretag i hela Sverige.  Resultatet av kampanjen Hyra VS Köpa är att vi har åstadkommit en förbättrad ekonomi i ett flertal byggprojekt. Att tiden är den mest avgörande faktorn är samtliga inköpare och platschefer överens om men det finns också skillnader när det gäller hur företagen resonerar angående inköp.

Några av slutsatserna är att byggföretag utanför storstäderna generellt sett äger merparten istället för att hyra. Byggföretagen i storstäderna är intresserade av att köpa mer men är samtidigt lite avvaktande, ofta på grund av platsbrist och utmaningar kring hantering av byggutrustning. Även om besparings¬potentialen till och med är som störst i städerna återstår det att tydliggöra synliga och dolda kostnader vid köp. Intrycket är dock att det finns så mycket att tjäna vid rätt avvägning att Hyra vs Köp-kalkylen kommer att få gehör.

En del kunder är dessutom mycket expansiva och angelägna om att inte binda kapital i det skedet. Vi arbetar därför vidare med ytterligare finansieringslösningar i samarbete med Wasa Kredit och med bra återköpserbjudanden. Besöken har också lett till en del nyheter och förändringar som här presenteras sammanfattningsvis:

Bodar – I och med att många dispenser rörande takhöjd i bodar löper ut vid årsskiftet ser vi ett stort intresse och behov av nya bodar under 2013. – Här kan vi erbjuda både ett stort antal begagnade bodar enligt gällande standard, nya direkt från fabrik samt energibodar med olika smarta energibesparande utrustningar. Mer info kommer. Från och med januari kan vi även erbjuda uthyrning av bodetableringar.

Avtalskunder – Från början av nästa år kommer vi att börja teckna inköpsavtal med rabatter på utvalt sortiment. Vi kan även inkludera UE i detta avtal. Vid varje tillfälle kan vi också ge er offerter med bästa affär som mål.

E-postutskick – Ni har gett oss bra feedback angående våra utskick via e-post, att vi skickar ut för mycket kampanjer och information via e-post. Vi tar till oss det och sänker frekvensen från och med januari 2013!

Serviceavtal – Vi kommer inom kort att kunna erbjuda serviceavtal på köpta produkter t.ex. Byggcentraler, Bygghissar, Kranar mm, vilket ger ett bra komplement till våra möjligheter att erbjuda lagring och återköp.

Kalkyler – Vi vet att det finns stora besparingar att göra på att välja rätt mix av köpt och hyrd utrustning, och detta visar vi gärna upp genom att göra kalkyler åt Er. Finns det inget kommande projekt att räkna på just för stunden så gör vi gärna en efterkalkyl på ett tidigare projekt för att visa framtida besparingar. Denna hjälp är helt kostnadsfri, på samma sätt som alla våra kalkyler är det.

Begagnat – Vi är alltid intresserade av begagnad utrustning. Ni som sagt er vilja sälja begagnat är mycket välkomna att återkomma när det är aktuellt.

Johan Bergström
Affärsområdeschef
Kaper System AB

Hela etableringen, halva priset

Vill du spara pengar i nästa byggprojekt? Och nästa efter det? Testa oss.