etablering

Spara pengar med rätt byggetablering.

Vi hjälper dig att bygga lönsamhet

Vi erbjuder kompletta tjänster inom allt från etablering till övergripande inköp. Allt baserat på gedigen erfarenhet och kunskap – och allt i syfte att bygga större lönsamhet och trygghet åt våra uppdragsgivare. Fråga oss så ser vi till att titta på rätt mix av köpt och hyrd utrustning för ditt projekt, med vårt Återköpskoncept ser vi ofta till att halvera utrustningskostnaderna för våra kunder.

Tre sätt att räkna fram din möjliga besparing

Ring 08-739 00 40

Kalkylator – 
byggetablering

Här kan du se vad som lönar sig bäst – köp, köp med återköp eller hyra.

Din möjliga besparing

(%)

Kostnad endast köpa:

Kostnad endast hyra:

Kostnad vid köp med återköp:

Kostnad vid rätt mix:

Hyr
Köp
Återköp
Rätt mix av köpt och hyrd utrustning kan spara dig vid denna byggetablering. För de produkter du köper ökar lönsamheten ytterligare i ev. kommande projekt.

Här är de produkter vi tror du behöver för ditt projekt:
Gröna produkter ger bäst ekonomi vid köp med återköp.
Röda produkter är mest ekonomiskt att hyra.

ProduktKöpaHyraÅterköpBeräknad tid
(Klicka bort de produkter du inte vill ha offertförfrågan på)
VäljProdukt

Att uträtta stordåd på litet utrymme.

Förbifart Stockholm är ett enormt infrastrukturprojekt, men utrymmet för etableringen ovan jord är högst begränsat. Implenia gav Kaper förtroendet att lösa uppgiften.

Dånet från borrarna ljuder i tunnelmynningen till det som ska bli Stockholms nya förbifart. Framför det stora valvet som utgör en av ingångarna till Implenias stora infrastrukturprojekt står Johan Asplund, produktionschef för tunneln vi ser bakom honom. Han berättar att pris och tillgänglighet, utöver ett allmänt gott intryck, var de främsta skälen till att Kaper valdes som partner för Implenias etablering i Lunda. Allt började såklart med att en förfrågan gick ut. Kaper svarade och erbjöd det som efterfrågades till ett bra pris.” säger Johan och fortsätter: ”Vi har ju begränsat med plats här i Lunda. Alla projekt har såklart sina förutsättningar och här krävdes lite nytänkande, men Kaper bistod med råd om hur vi skulle få till bodetableringen på ett bra sätt och sedan dess har samarbetet rullat i samma anda, med bra dialog och stor öppenhet åt båda håll.” Om Implenia kommer att utnyttja återköpsoptionen som Kaper erbjuder vill Johan inte svara på i dagsläget: ”Det får framtiden utvisa, men det är såklart bra att ha möjligheten. Sannolikt väntar fler stora projekt runt hörnet.” Och på frågan om Johan har varit nöjd med samarbetet så här långt svarar han snabbt: ”Vi har ju redan signat en andra affär, det räcker väl som betyg?”

Testa oss och se hur vi kan förbättra din lönsamhet

Ont om tid eller kort om folk? Våra byggplatstjänster hjälper dig.

Oavsett vilket skede ditt projekt befinner sig i – vi finns här med tjänster som hanterar utmaningarna och ser till att arbetet kan påbörjas, fortsätta eller slutföras. Här kan du läsa mer om hur våra byggplatstjänster kan hjälpa dig.

Tänk längre – spara ännu mer

Längre perspektiv sparar pengar. Och ett avslutat projekt åtföljs oftast av ett nytt. Därför ska du se till att hitta rätt mix av köpt och hyrd utrustning i dina projekt, det finns helt enkelt inte längre några ursäkter för att agera kortsiktigt. Vi på Kaper löser nämligen allt från finansiering och logistik till internfakturering och mellanlagring – allt för att se till att dina projekt står på en lika gedigen som kostnadseffektiv grund. Det spelar ingen roll om du är en liten eller stor aktör, hur din likviditet ser ut eller hur dina behov växlar – vi ser till att hitta lösningarna som krymper dina kostnader och bygger din lönsamhet.

Vår process för mer effektiv byggetablering.

Att effektiv etablering sparar tid och pengar, det vet du redan. Men hur mycket som går att spara genom framsynthet, noggrannhet och en väl avvägd mix av köpt och hyrd utrustning, det överraskar också många av våra mest erfarna uppdragsgivare. Se hur vår process går till och hur vi hjälper dig att bygga lönsamhet.

Frågor & svar

Vilken najmaskin är bäst när man ska gjuta en balkong?

Vi rekommenderar i första hand MAX Najmaskin RB218 som lämpar sig bäst för mindre järndimensioner.

Jag skulle behöva transportera personal och drygt 600 kg material upp till 8 våningsplan.

Då skulle vi föreslå en Tysktillverkad Geda 500 Z/ZP SL som tar fem personer eller 850 kg i last samt har en korg på 3.2x1.0 meter. Vi inkluderar montering i ditt pris!

Vi behöver en bodetablering för 50 YA och 10 TJM.

Vi kan erbjuda en komplett lösning - inklusive montering som uppfyller era krav och önskemål med kort leveranstid.

Nyheter om etablering

Alustep blir Kaper

2017-10-13

Alustep blir Kaper. Nytt namn. Samma kall. Idag påbörjar vi en ny era. Alustep blir Kaper. Men vårt syfte förblir det samma. Vårt arbete för att förändra och effektivisera byggbranschen fortsätter med obruten kraft. Sedan…

Läs mer…

Kaper lanserar etableringstjänster

2017-10-13

Från och med lanseringen av Kaper så kommer vi att erbjuda etableringstjänster. De etableringstjänsterna som tidigare erbjöds av jakobhard.se kommer nu införlivas i kaper.se.

Läs mer…