etablering

Byggetablering med bättre ekonomi

Etablering till hälften av kostnaden

Kaper har kompletta tjänster för hela din byggetablering eller entreprenad. Vår idé är att sänka kostnaderna för byggplatsutrustning till hälften. Med en klok mix av köpt och hyrd utrustning är det möjligt.

Ofta ser vi att våra kunder, som tillhör de största entreprenörerna i Sverige, spar upp till hela 85 procent av kostnaderna jämfört med att enbart hyra utrustningen.

Erfarenhet av etablering

För att lyckas med det här behövs en stor portion erfarenhet och kunskap. Det har vi med oss efter 10+ år i branschen. Du kan känna dig lugn med att vi klarar logistik, mellanlagring, drift och service för alla etableringar. Inklusive de allra största byggetableringarna i Sverige.

Köp med återköp

Med vår återköpsgaranti befriar vi dig från den utrustning du inte behöver. Om du däremot behåller och återanvänder utrustningen så blir besparingarna mycket stora. Oavsett vilken etablering du har framför dig — kolla alltid och jämför med Kaper.

Kranar Hissar Avspärrning Byggel Bodar Fallskydd

Tre sätt att gå från ord till handling med din besparing

Etableringsräknaren

Om du vill kan du räkna själv här först. Etableringsräknaren visar dig tydliga siffror för att enbart köpa, enbart hyra och för köp med återköp.

Din möjliga besparing

(%)

Kostnad endast köpa:

Kostnad endast hyra:

Kostnad vid köp med återköp:

Kostnad vid rätt mix:

Hyr
Köp
Återköp
Rätt mix av köpt och hyrd utrustning kan spara dig vid denna byggetablering. För de produkter du köper ökar lönsamheten ytterligare i ev. kommande projekt.

Här är de produkter vi tror du behöver för ditt projekt:
Gröna produkter ger bäst ekonomi vid köp med återköp.
Röda produkter är mest ekonomiskt att hyra.

ProduktKöpaHyraÅterköpBeräknad tid
(Klicka bort de produkter du inte vill ha offertförfrågan på)
VäljProdukt

Uträtta stordåd på litet utrymmeByggetablering, Implenia, Kaper Norden

Förbifart Stockholm är ett enormt infrastrukturprojekt, men utrymmet för etableringen ovan jord är högst begränsat. Implenia gav Kaper Norden förtroendet att lösa uppgiften.

Dånet från borrarna ljuder i tunnelmynningen till det som ska bli Stockholms nya förbifart. Framför det stora valvet som utgör en av ingångarna till Implenias stora infrastrukturprojekt står Johan Asplund, produktionschef för tunneln vi ser bakom honom.

Han berättar att pris och tillgänglighet, utöver ett allmänt gott intryck, var de främsta skälen till att Kaper valdes som partner för Implenias etablering i Lunda. Allt började med en förfrågan.

Krävdes nytänkande

»Kaper svarade och erbjöd det som efterfrågades till ett bra pris«, säger Johan och fortsätter: »Vi har ju begränsat med plats här i Lunda. Alla projekt har såklart sina förutsättningar och här krävdes lite nytänkande, men Kaper bistod med råd om hur vi skulle få till byggbodarna på ett bra sätt och sedan dess har samarbetet rullat i samma anda, med bra dialog och stor öppenhet åt båda håll.«

Fler projekt väntar

Om Implenia kommer att utnyttja återköpsgarantin som Kaper erbjuder vill Johan inte svara på i dagsläget:

»Det får framtiden utvisa, men det är såklart bra att ha möjligheten. Sannolikt väntar fler stora projekt runt hörnet.« Och på frågan om Johan har varit nöjd med samarbetet så här långt svarar han snabbt: »Vi har ju redan signat en andra affär, det räcker väl som betyg?«

Gör som Johan → Kolla hur du kan förbättra projektets ekonomi

Ont om tid eller kort om folk? Våra byggplatstjänster hjälper dig.

Oavsett vilket skede ditt projekt befinner sig i – vi finns här med tjänster som hanterar utmaningarna och ser till att arbetet kan påbörjas, fortsätta eller slutföras. Här kan du läsa mer om hur våra byggplatstjänster kan hjälpa dig.

Tänk längre – spara ännu mer

Längre perspektiv sparar pengar. Och ett avslutat projekt åtföljs oftast av ett nytt. Därför ska du se till att hitta rätt mix av köpt och hyrd utrustning i dina projekt, det finns helt enkelt inte längre några ursäkter för att agera kortsiktigt. Vi på Kaper löser nämligen allt från finansiering och logistik till internfakturering och mellanlagring – allt för att se till att dina projekt står på en lika gedigen som kostnadseffektiv grund. Det spelar ingen roll om du är en liten eller stor aktör, hur din likviditet ser ut eller hur dina behov växlar – vi ser till att hitta lösningarna som krymper dina kostnader och bygger din lönsamhet.

Vår process för mer effektiv byggetablering.

Att effektiv etablering sparar tid och pengar, det vet du redan. Men hur mycket som går att spara genom framsynthet, noggrannhet och en väl avvägd mix av köpt och hyrd utrustning, det överraskar också många av våra mest erfarna uppdragsgivare. Se hur vår process går till och hur vi hjälper dig att bygga lönsamhet.

Frågor & svar

Vilken najmaskin är bäst när man ska gjuta en balkong?

Vi rekommenderar i första hand MAX Najmaskin RB218 som lämpar sig bäst för mindre järndimensioner.

Jag skulle behöva transportera personal och drygt 600 kg material upp till 8 våningsplan.

Då skulle vi föreslå en Tysktillverkad Geda 500 Z/ZP SL som tar fem personer eller 850 kg i last samt har en korg på 3.2×1.0 meter. Vi inkluderar montering i ditt pris!

Vi behöver en bodetablering för 50 YA och 10 TJM.

Vi kan erbjuda en komplett lösning – inklusive montering som uppfyller era krav och önskemål med kort leveranstid.

Nyheter om etablering

Bodetablering sänker kostnader vid Slussen

Kaper har skapat ett samarbete med Skanska Slussen som hela tiden går ut på att jämföra priser för köpt och hyrd byggplatsutrustning. Här syns det svart på vitt vad allt kostar i verkligheten under perioder som varierar från 3 till 48 månader.

Läs mer…

Alustep blir Kaper

Alustep blir Kaper. Nytt namn. Samma kall. Idag påbörjar vi en ny era. Alustep blir Kaper. Men vårt syfte förblir det samma. Vårt arbete för att förändra och effektivisera byggbranschen fortsätter med obruten kraft. Sedan…

Läs mer…

Kaper lanserar etableringstjänster

Från och med lanseringen av Kaper så kommer vi att erbjuda etableringstjänster. De etableringstjänsterna som tidigare erbjöds av jakobhard.se kommer nu införlivas i kaper.se.

Läs mer…