Byggprojekt

Varje år startar byggprojekt för närmare 1 000 miljarder kronor i Sverige. Byggplatsutrustningen står för 40 miljarder. Den kostnaden kan halveras och pengarna användas klokare.

Hela etableringen, halva priset

Några av de största entreprenörerna har sparat stora summor i samarbete med oss. Här samlar vi exempel på skarpa kundcase där vi berättar om byggprojekten och redovisar besparingarna.

Hur går det till att halvera priset?

Kaper är en utmanare i byggbranschen. Vi har gjort det till vår uppgift att kapa kostnaderna för byggplatsutrustning genom att resonera förnuftigt och räkna ekonomiskt. Modellen vi använder oss av går ut på att mixa köpt och hyrd utrustning — istället för att enbart hyra utrustning.

Prova etableringsräknaren

Här kan du med hjälp av etableringsräknaren själv räkna ut hur mycket du spar.

Ekonomi framför allt

Ingen skulle komma på tanken att hyra sin tv idag, vilket var vanligt för sisådär 30 år sedan. Ekonomiskt sett var det förstås väldigt lönsamt för uthyraren. När folk kom på att de betalade den där tv:n flera gånger om upphörde hyresvanorna. Det blev ju mycket billigare att köpa tv:n, under förutsättning att du skulle ha den längre än bara ett par månader.

I byggbranschen hyrs fortfarande utrustning. Det är praxis och sker ofta av gammal vana. Det vill vi ändra på. Helt enkelt för att ekonomin blir bättre av att se på alternativ och välja den mest fördelaktiga lösningen på längre sikt.

Tänk köp med återköp

Med vår återköpsoption befriar vi dig från den utrustning du inte behöver. Så du slipper stå där med en massa byggutrustning du inte använder. Om du däremot behåller och återanvänder utrustningen så blir besparingarna mycket stora. Inte bara 50 procent, utan upp till 85 procent, visar kalkylerna. Självklart hjälper vi till med logistik, mellanlagring, drift och service i den utsträckning du vill.