Byggcontainer – för avfall, frakt och förvaring

En byggcontainer är ett viktigt inslag på byggarbetsplatsen och passar inte bara för avfallshantering utan även för förvaring av material och verktyg.

Stora byggprojekt pågår vanligen under förhållandevis lång tid, och för att utrustning och maskiner ska hålla gäller det att tänka på rätt typ av förvaring. En byggcontainer är då en bra förrådslösning som kan anpassas på olika sätt och är möjlig att få både isolerad och oisolerad.

För bästa funktion och säkerhet är det viktigt att byggcontainers utrustas med fungerande lås, gärna både på in- och utsidan. Transporten av material underlättas också om de har dörrar på bägge kortsidor.

Du som planerar att köpa byggutrustning kan välja mellan till exempel följande typer av containers:

Sågcontainer

En komplett sågcontainer, utrustad med exempelvis en Ahlmsåg eller Gjerdesåg, spånsug samt nödvändig elektronik passar utmärkt för byggarbetsplatsen. Denna typ av container kan öppnas upp på tre sidor, vilket säkrar god transport och ventilation. För den som vill minimera risken för stöld rekommenderas lås i klass 5 samt larm.

Täckt container

För företag som vill ha en container anpassad för avfallshantering finns det både öppna och täckta lösningar att välja på. Om containern är tänkt att användas under kort tid och under övervakning så kan en öppen variant vara en lösning. I annat fall så är det bättre att välja en täckt container som försvårar stölder. Dessa finns i olika storlekar, färger och utrustade med olika typer av lås.

Container för sjöfrakt

Container som ska klara av sjöfrakt bör vara stabila, rejäla och framtagna i material som gör att de tål att staplas på varandra även i höga höjder. De sväljer upp till 30 tons last och hanteras smidigt med kran eller gaffeltruck.

Kaper är återförsäljare av olika typer av containers av god kvalitet och erbjuder dessutom förmånliga återköp – ett betydligt mer kostnadsbesparande alternativ än att hyra. Kontakta dem för mer information om byggcontainer och pris.

Hela etableringen, halva priset

Vill du spara pengar i nästa byggprojekt? Och nästa efter det? Testa oss.