Byggcontainer – för avfall, frakt och förvaring

30 augusti 2017

En byggcontainer är ett viktigt inslag på byggarbetsplatsen och passar inte bara för avfallshantering utan även för förvaring av material och verktyg.

Läs hela artikeln här…


Att tänka på i valet av skyddsräcken och fallskydd

17 augusti 2017

Sedan den 1 januari 2015 kan man som företag inom bygg- och anläggningssektorn få betala sanktionsavgifter i de fall som inte Arbetsmiljöverkets riktlinjer angående arbete på höga höjder följs. Men vilka direktiv är det då egentligen som gäller?

Läs hela artikeln här…


Att tänka på inför köpet av bygghiss

29 juni 2017

Bygghissar är ett viktigt redskap inom byggindustrin där lyften och transporterna ofta är många och där de anställda regelbundet behöver befinna sig på höga höjder för att kunna utföra sitt jobb.

Läs hela artikeln här…


Tips för dig som planerar att köpa byggstängsel

29 maj 2017

Byggstängsel används på många byggarbetsplatser och fungerar då framförallt som områdesskydd. Men, vad bör man egentligen tänka på i valet av staket och avspärrningar?

Läs hela artikeln här…


Hyra eller köpa byggställning – vad passar dina behov?

28 april 2017

Inom byggbranschen har det sedan länge varit norm att hyra utrustning. All utrustning. Oavsett produktkategori och oavsett att marknaden har stora bekymmer med överhyror.

Läs hela artikeln här…


Tips vid köp av begagnad manskapsbod & annan utrustning

24 mars 2017

Det finns flera fördelar med att köpa och använda begagnad utrustning till byggarbetsplatsen. Till exempel så är det ett miljövänligt alternativ, eftersom en begagnad produkt återanvänds i ett eller flera extra led innan den till slut kasseras.

Läs hela artikeln här…


Att tänka på när du väljer byggbodar i Stockholm

17 februari 2017

Byggbranschen tar inga pauser. I alla väder, året om pågår stora konstruktionsprojekt runt om i Sverige, och eftersom förutsättningarna ibland inte är de vänligaste så är det än viktigare att vara medveten om de arbetsmiljömässiga riktlinjer som gäller för byggutrustning i Stockholm och andra städer.

Läs hela artikeln här…


Risk för höga extrakostnader när du hyr byggel och maskiner

24 januari 2017

Att hyra maskiner, bodar, byggel och annan utrustning har varit norm inom bygg- och konstruktionsbranschen i många år. Men bara för att man alltid har gjort på vissa sätt så innebär det inte att det per automatik är den bästa lösningen.

Läs hela artikeln här…


Betongblandare – för bästa resultat

28 december 2016

Inför varje byggprojekt är det viktigt att planera för de olika faserna i arbetet. Schemat är tajt, och den som vill hålla sig inom tidsramarna måste ha koll på vilken utrustning och vilka material som behövs. Att mitt under arbetets gång behöva beställa nytt kan leda till onödiga förseningar och i värsta fall äventyra hela […]

Läs hela artikeln här…


4 faktorer att tänka på när du väljer byggställning

22 november 2016

Alla som någon gång har gett sig i kast med att måla eller renovera byggnader vet att sådana insatser kan vara slitsamma. Därför är det allt som oftast värt att lägga ner lite extra energi på att underlätta arbetet. Till exempel genom att skaffa hjälpmedel och utrustning som förbättrar förutsättningarna. Även ur säkerhetsaspekt är det […]

Läs hela artikeln här…