Köpa eller hyra byggmaskiner? Planera arbetet i tid

31 januari 2018

Januari har redan passerat och det börjar bli hög tid att köpa och hyra byggmaskiner samt planera för de kommande månadernas olika byggprojekt.

Läs hela artikeln här…


Säkra vinterns byggprojekt med byggvärmare

27 december 2017

Såhär i slutet av december är det det många byggföretag som laddar för 2018 års projekt. Än är det dock ett bra tag kvar till de ljusare och varmare dagarna, så tänk på att vintersäkra byggarbetsplatsen med de rätta maskinerna och redskap som exempelvis byggvärmare.

Läs hela artikeln här…


Hyra eller köpa byggutrustning? Du behöver inte välja.

3 december 2017

I stort sett all byggutrustning är dyr att införskaffa, använda och förvara. Framförallt om man väljer att hyra byggutrustning utan att fundera vidare över mer kostnadseffektiva alternativ. Men det finns sätt att komma undan de värsta fällorna.

Läs hela artikeln här…


Tips för dig som ska köpa byggkran

31 oktober 2017

Byggkranar är vanliga inslag på byggarbetsplatser i Sverige och hela världen. Tack vare denna typen av utrustning så blir det möjligt att hantera och lyfta även de tyngsta materialen och lasterna. Därmed underlättas också de mest utmanande placeringsuppgifterna.

Läs hela artikeln här…


Byggcontainer – för avfall, frakt och förvaring

30 augusti 2017

En byggcontainer är ett viktigt inslag på byggarbetsplatsen och passar inte bara för avfallshantering utan även för förvaring av material och verktyg.

Läs hela artikeln här…


Att tänka på i valet av skyddsräcken och fallskydd

17 augusti 2017

Sedan den 1 januari 2015 kan man som företag inom bygg- och anläggningssektorn få betala sanktionsavgifter i de fall som inte Arbetsmiljöverkets riktlinjer angående arbete på höga höjder följs. Men vilka direktiv är det då egentligen som gäller?

Läs hela artikeln här…


Att tänka på inför köpet av bygghiss

29 juni 2017

Bygghissar är ett viktigt redskap inom byggindustrin där lyften och transporterna ofta är många och där de anställda regelbundet behöver befinna sig på höga höjder för att kunna utföra sitt jobb.

Läs hela artikeln här…


Tips för dig som planerar att köpa byggstängsel

29 maj 2017

Byggstängsel används på många byggarbetsplatser och fungerar då framförallt som områdesskydd. Men, vad bör man egentligen tänka på i valet av staket och avspärrningar?

Läs hela artikeln här…


Hyra eller köpa byggställning – vad passar dina behov?

28 april 2017

Inom byggbranschen har det sedan länge varit norm att hyra utrustning. All utrustning. Oavsett produktkategori och oavsett att marknaden har stora bekymmer med överhyror.

Läs hela artikeln här…


Tips vid köp av begagnad manskapsbod & annan utrustning

24 mars 2017

Det finns flera fördelar med att köpa och använda begagnad utrustning till byggarbetsplatsen. Till exempel så är det ett miljövänligt alternativ, eftersom en begagnad produkt återanvänds i ett eller flera extra led innan den till slut kasseras.

Läs hela artikeln här…