Att tänka på när du väljer byggbodar i Stockholm

Byggbranschen tar inga pauser. I alla väder, året om pågår stora konstruktionsprojekt runt om i Sverige, och eftersom förutsättningarna ibland inte är de vänligaste så är det än viktigare att vara medveten om de arbetsmiljömässiga riktlinjer som gäller för byggutrustning i Stockholm och andra städer.

Fackförbundet Byggnads (Svenska byggnadsarbetareförbundet) har, tillsammans med Sveriges Byggindustrier och SEKO, sammanställt underlag för vad som gäller för till exempel personalutrymmen på tillfälliga arbetsplatser. Just byggbodar är nämligen en viktig del för mesta möjliga trivsel och effektivitet på byggarbetsplatser. Men de ska också motsvara vissa specifika krav, beroende på vilken form av arbete som ska göras och under hur lång tid. Antalet personer som kommer använda utrymmena och könsfördelning är andra viktiga faktorer.

Om du, istället för att hyra byggbod, slutligen har bestämt dig för att investera in nya personalbodar är det också bra att vara uppmärksam på följande:

Utrustning

För byggbodar gäller att det ska finnas ett särskilt matrum med sittplats för alla i personalgruppen. Dessutom ska det finnas tillgång till kylskåp och mikrovågsugns eller annan uppvärmningsanordning för mat. Personalbodar ska också ha tillgång till toalett med handfat, om möjligt både för män och kvinnor. Även könsseparata omklädningsrum är ett krav om dessa används samtidigt.

Utrymme

Byggbodarnas storlek är en avgörande faktor, och när du ska avgöra vilken yta som behövs ska du räkna på hur många som ska använda utrymmena vid ett och samma tillfälle. Lokalerna får inte användas som förrådsförvaring eller på andra sätt som försämrar deras funktion. Men, däremot är det viktigt att alla som nyttjar lokalerna har tillgång till ett eget låsbart skåp eller fack för arbetskläder.

Städning

Byggbodarna ska hållas rena, och riktlinjerna säger att de ska städas varje dag och rengöras grundligt minst en gång i veckan. Naturligtvis ska det finnas tillgång till rent dricksvatten och även till tvättplats med varmt vatten.

Köp din byggbod i Stockholm, via Kaper. Hos oss kan du alltid också lägga till återköp och spara ytterligare kostnader i jämförelse med byggbodar uthyres. Kontakta oss idag, eller läs mer om vårt sortiment på https://kaper.se/.

 

Hela etableringen, halva priset

Vill du spara pengar i nästa byggprojekt? Och nästa efter det? Testa oss.